В Русенския университет проведе първото отборно ученическо състезание за ученици в 12 клас "Звезди на знанието"

В Русенския университет проведе първото отборно ученическо състезание за ученици в 12 клас „Звезди на знанието“

На 8 декември от 12 часа в зала 2.203 екипът на катедра „Икономика и международни отношения“ в Русенския университет проведе първото отборно ученическо състезание за ученици в 12 клас, наречено „Звезди на знанието“.

В състезанието участваха 28 отбора от училища в гр. Русе и Русенска област. Събитието беше открито от декана на Факултет Бизнес и мениджмънт, проф. дн. Милена Кирова.

Специални гости бяха нашите партньори от Булмаркет ДМ в лицето на директора „Човешки ресурси“ Мартина Георгиева и нашата алумни Михаела Станева, специалист човешки ресурси в предприятието. Специален гост беше Деян Димитров от отдел „Образование и спорт“ на Община Русе, който приветства участниците в непознатото за тях предизвикателство.

Състезателите работеха като екипи и трябваше да отговарят на въпроси, тип куиз, в продължителност от 5 кръга. Въпросите включваха теми от учебните програми в гимназиален етап. Целта беше да се оцени, както общата култура на учениците, така и техния набор от умения в областта на логическото мислене, зрителната памет, работата в екип и четенето с разбиране.

Победителите получиха награди, а всички участници ще имат възможност да се запишат по избор в една от двете специалности на катедрата: „Икономика“ и Европейско и международно сътрудничество – бакалавърска програма.

Сподели: