В Русенския университет се откри събитието „Физическа активност и планетарно здраве“, част от Европейската седмица на Общественото здраве

В Русенския университет се откри събитието „Физическа активност и планетарно здраве“, част от Европейската седмица на Общественото здраве

Днес, 14 май 2024 г., на стадиона на Русенския университет се откри събитието „Физическа активност и планетарно здраве в Русенския университет“, което продължава и утре. То е част от инициативата „Европейска седмица на Общественото здраве“, организирана от Европейска асоциация на Общественото здраве (ЕАОЗ) и Българска асоциация за Общественото здраве (БАОЗ).“ „Европейска седмица на Общественото здраве се провежда в периода 13-17 май по инициатива на Европейска асоциация на Общественото здраве и Българска асоциация за Общественото здраве.

Европейският ден на Здраве и здравно образовано младо поколение под егидата на ЕАОЗ и по инициатива на БАОЗ се организира от Професионален клуб „Фитнес. Здраве. Тонус.“ към Русенския университет, с активното участие на УСК „Академик“, катедри „Физическо възпитание и спорт“, „Педагогика“, Студентски съвет, Мажоретен състав, преподаватели и служители от Русенския университет, обединени под общата идея. Събитието е под мотото „Бъди физическа активен“.

Студентите бяха включени в три отбора. Освен състезанията, се проведе и викторина, свързана с планетарното здраве и физическата активност. Програмата включваше 6 игри на открито със съревнователни и игрови елементи, възпитателни методи, ориентирани към опазването на околната среда и викторина от студенти за студенти.

„Спортните умения са познато предизвикателство за някои млади хора и нов импулс за онези, които все още са в търсене на здравословни начини за уплътняване на свободното си време. Комбинацията между естествено-приложните движения, като отделни стъпки, включени в сензорни пътечки, игри сред природата – еко-игрови модели, формират идеята, заложена в темата „Физическа активност и планетарно здраве“, отбелязаха организаторите на събитието.

Сподели: