В Русенския университет се проведе кариерна среща „Automotive Industry Career Day”

В Русенския университет се проведе кариерна среща „Automotive Industry Career Day”

Днес, 14.05.2024 г., в зала „Сименс“ на Русенския университет се проведе специализирана за автомобилната индустрия кариерна среща „Automotive Industry Career Day”. Събитието се организира за втора поредна година от Центъра за кариерно развитие на Русенския университет съвместно с катедра „Двигатели и Транспортна Техника“.

Срещата откри доц. д-р Даниела Йорданова, ръководител на Центъра за кариерно развитие. Тя подчерта, че Русенският университет изключително много държи на топлите връзки с работодателите, както и на обратна връзка дали студентите идват добре подготвени. Тя пожела на студентите в рамките на събитието да създадат добри контакти, да срещнат своя бъдещ работодател и след време да се радват на успешна кариера.

Приветствие към участниците в срещата отправи деканът на Транспортния факултет на Русенския университет доц. д-р Димитър Грозев, като отбеляза, че за мотивирането на студентите срещите им с работодатели са много важни, а компаниите, които участват в събитието, предлагат много добра почва за развитие.

В срещата участие взеха 4 компании – Integrated Micro Electronics (IMI Global), WITTE Automotive Bulgaria, Linamar Light Metals, LEONI Bulgaria и BADER. Те презентираха своята дейност пред студентите и им предложиха стажантски програми и работни позиции, а някои от тях и програми за финансиране на обучението на студенти.

В кариерната среща се включиха преподаватели и студенти от три факултета – Машинно-Технологичен; Електротехника, Електроника и Автоматика и Транспортен. Интересът от страна на академичната общност, както и удовлетворението от проведеното събитие от страна на компаниите, беше голям.

Най-важните предимства на събитието според тях беше таргетираната аудитория от студенти и възможността за директен контакт с тях. С представители на компаниите бяха обсъдени възможностите за посещение на място при тях, както и сътрудничеството между университета и тях в сферите на образованието и науката.

Сподели: