В Русенския университет стартира двадесет и деветата годишна конференция на Европейската асоциация за образование в областта на електротехниката и информационните технологии

В Русенския университет стартира двадесет и деветата годишна конференция на Европейската асоциация за образование в областта на електротехниката и информационните технологии

Време за прочитане: < 1 мин.

Днес в Русенския университет стартира 29-тата годишна конференция на Европейската асоциация за образование в областта на електротехниката и информационните технологии. Форумът ще продължи до 6-ти септември.

Форумът беше открит от почетните председатели на конференцията – ректора на Русенския университет чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев и председателя на EAEEIE д-р Яромир Храд.

Проф. Белоев приветства гостите с „Добре дошли!“ в Русенския университет и ги увери, че академичното ръководство и организаторите ще се погрижат за техния приятен престой, както в университета, така и в град Русе. Той потвърди, че русенската Алма Матер осъзнава необходимостта и изцяло подкрепя работата за подобряването на качеството на образователните ресурси и процеси в тази значима за човечеството област – електротехника и информационни технологии. Накрая, ректорът пожела много нови инициативи и ползотворна работа на всички участници.  

Председателят на EAEEIE д-р Яромир Храд благодари за гостоприемството. Той пожела на участниците в конференцията тя да премине успешно за всички и да бъдат създадени много нови контакти, защото работата в тази област за развитието на Балканите е от изключитено значение.

Заявки за участие в конференцията са подадени за 127 доклада, а първоначалното оценяване са преминали 97. След повторната проверка са селектирани за участие 62 доклада, написани от съавтори от 19 страни (Франция, Великобритания, Германия, Дания, Норвегия, Исландия, Финландия, Португалия, Словения, Хърватия, Румъния, Израел, Италия, Чехия, Полша, Гърция, Испания, Латвия и България). Съавторите в докладите са общо 212, като най-голям брой са от Румъния и Чехия.  Представените доклади ще бъдат индексирани в редица международни бази данни, като Скопус (Scopus), Гугъл Наука (Google Scholar), dblp и др.

В програмата, освен сесиите за представяне на докладите, са предвидени разходка до забележителностите на град Русе, както и до старата столица на България – Велико Търново.

Повече информация за конференцията можете да намерите на https://eaeeie2019.academy-bg.eu

Сподели:

Още новини от деня