В Русе бе открит международният турнир по свободна и класическа борба "Дан Колов - Никола Петров"

В Русе бе открит международният турнир по свободна и класическа борба „Дан Колов – Никола Петров“

Време за прочитане: < 1 мин.

Днес стартира 57-мото издание на международния турнир по свободна и класическа борба „Дан Колов – Никола Петров“ за мъже и жени в „Арена Монбат“. На официалното откриване присъстваха кметът на Община Русе Пламен Стоилов, зам.-кметът по устройство на територията инж. Димитър Наков, председателят на Европейския съвет по борба Цено Ценов, председателят на Българската федерация по борба Христо Маринов и почетния председател на федерацията и вицепрезидент на БОК Валентин Йорданов, генералният секретар на федерацията Валентин Райчев, Станислав Сернек – делегат на UWW по съдийските въпроси, стотици спортисти, русенци и гости на града.

Кметът Пламен Стоилов откри турнира с думите: „Днес е прекрасен ден за спорта в Русе! За нас е чест, че ни гостуват толкова много шампиони и успели спортисти от всички континенти на света“, след което получи почетен плакет от г-н Маринов. Той от своя страна заяви: „Русе е домакин на едно от най-силните издания на турнира в историята на борбата. Благодаря на Община Русе за подкрепата и пожелавам успех на всички участници“.

В турнира тази година се включват над 550 участници от 45 държави, сред които Австрия, Беларус, България, Германия, Македония, Корея, Япония, Чили, Иран, САЩ и други. Това е рекорден брой за турнира през последните години.

В официалното откриване участие взеха ФТТ „Найден Киров“ и акробатичен клуб „Локомотив“. Турнирът ще продължи до 03.03.2019 г. в „Арена Монбат“ като входът е свободен за всички срещи.

Сподели:

Още новини от деня