В Русе бе почетена паметта на Стефан Караджа

В Русе бе почетена паметта на Стефан Караджа

С полагане на венци и цветя пред паметника на българския революционер в центъра на Русе, политически партии и официални лица почетоха паметта на Стефан Караджа. Това стана по време на възпоменателна церемония тази вечер, с която бе отбелязана 150-годишнината от смъртта му. Заупокойна молитва за загиналите за свободата на България воеводи и четници бе отслужена пред монумента. Събралите се изразиха своето признание към подвига на Стефан Караджа и неговите съратници с минута мълчание на колене.

В рамките на възпоменателната церемония бе подредена изложба на оръжие от периода на борбите за национално освобождение, като бе строен и почетен караул от членове на НД „Традиция“. Състоя се рецитал на патриотични песни и стихове, изпълнени от ПК „Надежда“ при Сдружение „Съюз на пенсионерите – 2004“.

Събитието бе уважено от народния представител Искрен Веелинов, генералния консул на Руската федерация в Русе, представители на Областна администрация и Община Русе, общински съветници, неправителствени родолюбиви организации.

То бе организирано от Национално дружество „Традиция“ – Регионален клон „Ангел Кънчев“ – Русе, с подкрепата на Община Русе, и ще се проведе пред паметника на Стефан Караджа в Русе.

Сподели:

Още новини от деня