В Русе майки на деца с увреждания поискаха оставката на Валери Симеонов

Време за прочитане: < 1 мин.

/Източник – БТА/

В Русе майки на деца с увреждания поискаха оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Те организираха тази вечер протестно шествие, в което се включиха и други граждани.
Дарина Христова – майка на 19-годишен син с тежък аутизъм, обясни, че днес е шестнайсти ден, в който се иска оставката на Валери Симеонов и майките на деца с увреждания се включват от Русе, защото явно той няма да я подаде.
„Извинението му не важи за нас“, каза Христова.
Маргарита Манолова заяви, че политиците са станали „твърде нагли“. „Ние знаем, че те не мислят за народа, но поне да не го изразяват по такъв начин“, добави тя.
Бахтишен Джуджева – майка на 34-годишен син с увреждания, коментира, че всяка политическа партия, която счита, че „исканията ни са основателни, да ни подкрепи, но не да гради бъдещето си на наш гръб“.
Началото на шествието бе поставено от Градските хали. Недоволните преминаха по пешеходната улица „Александровска“, скандирайки „Оставка“, и стигнаха до сградата на общинската и областна администрации, където протестът продължи с изказвания и песни.

Сподели:

Още новини от деня