инвитро център кунев русе

В Русе отвори врати нов медицински център в областта на акушерството, гинекологията, хирургията, урологията и педиатрията

Много първи неща са се случили в град Русе. Едно от съвременните събития в крайдунавския град е първото класическо ин витро бебе през 2015 година. След това се появи първото ин витро бебе с донорска сперма, а след него и с донорска яйцеклетка.“ Това каза днес при откриването на новия модерен медицински център „Кунев“ собственикът – д-р Александър Кунев, дългогодишен специалист акушер-гинеколог.

На събитието присъстваха много гости, а лично председателят на Общинския съвет в Русе проф. Христо Белоев преряза лентата заедно с д-р Кунев. Отец Йордан от храм „Свети Георги“ извърши водосвет и благослови клиниката с пожелания да се раждат много здрави бебета.

“Медицински център д-р Кунев”е модерен център, включващ в дейността си специализирана извънболнична помощ в областта на акушерството, гинекологията, хирургията, урологията и педиатрията. Центърът е оборудван  с нова съвременна апаратура за диагностика по световни стандарти в медицината. При нас работи висококвалифициран персонал.Лечебното заведение е специализирано в извънболнична медицинска помощ с основна насоченост към бременната жена, майчинството, семейното планиране, репродуктивните проблеми в семейството(стерилитет) и проблемите на жената в различните й възрасти (от ранна детска възраст до климактериум – менопауза). Центърът разполага с операционна зала за еднодневна хирургия и леглова база за престой до 48 часа. Имаме и комфортна манипулационна зала, но едно от големите предимства на центъра е собствената Лаборатория. Тя осигурява на пациента бързи и адекватни  изследвания, назначени от различните специалисти.

кунев център инвитро русе

Само една година след отварянето на “Медицински център д-р Кунев”, можем да се похвалим и с модерен инвитро сектор – последното звено по пътя на семейното планиране. Притежаваме официален лиценз за извършване на асистирана репродукция. Инвестицията в апартура и обучение на персонала, заедно с модерното оборудване и персонално отношение към двойката, позволява на медицинските специалисти да осъществяват всички методи за асистирана репродукция /АРТ/: инсеминация и инвитро. Съчетанието на квалификацията, която притежава нашия екип и умелото използване на апаратната диагностика, осигурява високият процент на ефективност и прецизно разрешение на сложни казуси в репродуктивната медицина.

Ако за една година от 200 двойки са заченали 45 от тях, то новият сектор се очаква да повиши значително процентите са успешните процедури – с около 50%.

Управител на Медицинския център е д-р Александър Кунев, акушер-гинеколог, който има стаж по специалността акушер-гинеколог и репродуктивна медицина от 15 години. Автор на редица научни публикации.

Сподели:

Още новини от деня