В Русе се проведе деветото издание на фестивала „Светът е за всички”

/на снимката – изпълнение на група „Стари времена“ към дневния център на сдружение „Свят за всички“ – Русе/ В Русе се проведе деветото издание на фестивала „Светът е за всички”. И тази година основни организатори бяха Сдруженията „Смело сърце” и „Регионална достъпност”, които си партнират традиционно със „Смелост”, „Свят за всички”, „Шанс за всички”, „Воля”, БАЛИЗ, „Каритас”, „Център Динамика” и още над 30 организации. Писмена подкрепа е изразена и от областния управител на област Русе, г-н Галин Григоров.

За първи път фестивалът се проведе в Канев център. Поканата за това дойде от ръководството на Русенския университет още на миналогодишното издание. Ректорът проф. д-р Велизара Пенчева се ангажира лично с осигуряване на необходимите условия.

Основните събития – изложба на собственоръчно произведени изделия и концерт на деца и лица с увреждания, се състояха на 1 и 2 декември от 10.00 ч.

През годините фестивалът „Светът е за всички” се утвърди като значимо социално и културно събитие за региона и страната.

Сподели: