В Русе се проведе информационен форум на тема „Бавария – България: бизнес възможности и перспективи“

В Русе се проведе информационен форум на тема „Бавария – България: бизнес възможности и перспективи“

Свилен Иванов, заместник областен управител на област Русе участва в информационен форум на тема „Бавария – България: бизнес възможности и перспективи“.
Той приветства присъстващите, като изрази задоволство, че на територията на областта се провежда подобен форум, на който се обсъждат тенденциите и перспективите относно бизнес възможностите между България и Германия. Заместник областният управител посочи, че провеждането на подобни инициативи са в основата за постигането на икономически просперитет и постави акцент върху значението на партньорството ни с Германия, в частност с федерална провинция Бавария за развитието на българската икономика.

Г-н Иванов посочи, че търговският обмен между двете страни е нараснал близо 8 пъти от 1993 г. насам, което превръща Федералната република във водещ чуждестранен пазар за българските стоки и услуги. Не на последно място, той отправи пожелания към присъстващите за успех на форума и прекрасни спомени от „Малката Виена“.

Срещата се организира от Германо-Българската индустриално-търговска камара съвместно с Русенската Търговско-Индустриална камара. Специален гост на събитието беше г-жа Урзула Хайнцел, заместник-директор на дирекция „Европа и панаирно дело“ в Баварската държавно министерство на икономиката, медиите, енергетиката и технологиите.

По време на форума бяха представени презентации относно външоикономическата стратегия на Бавария, бизнес комуникацията между България и Бавария, както и историята не едно успешно развитие като „Алианц“.

Сподели:

Още новини от деня