В Русе се състояха събития по повод Европейската седмица на мобилността

В Русе се състояха събития по повод Европейската седмица на мобилността

Проведоха се събития по случай Европейската седмица на мобилността, сред които затваряне за МПС на участък от ул. „Хан Крум“ и ул. „Хан Аспарух“, провеждане на събития в Парка на младежта, както и съвместно с Вело Русе, осигуряване на безплатно пътуване на придружителите на деца до 10-годишна възраст по линиите, обслужвани от Общински транспорт-Русе.

Това става ясно от отчета на кмета на Община Русе Пенчо Милков по отношение работата в ресор „Комунални дейности“ през отминаващата седмица.

Проведе се съвместна среща с представители на Община и Общински съвет Гюргево за противодействие на проекта за изграждане на инсинератор за болнични отпадъци. Изпратено бе писмо до президента за съдействие, относно заявената гражданска позиция. По този повод се проведе и събрание на Обществения съвет по околна среда.

Изпратено е писмо писмо до народните представители от 19 МИР, до министър– председателя на Република България и НСОРБ за иницииране на промени в нормативната уредба в т.ч. създаване на законодателство за неприятни миризми.

Извършени са ремонти на електрическата мрежа за възстановяване на уличното осветление ул. „Николаевска“, ул. „Чавдар войвода“, пл. „Свобода“, село Николово.

Сподели: