В Русе се състоя мирен протест срещу проституцията в района на международен булевард

Време за прочитане: 1 мин.

Жители на блок „Левента“, намиращ се на международния булевард „България“ в Русе, който води до ГКПП „Дунав мост“, организираха днес мирен протест срещу проституцията в района.

„Протестът е заради проституцията, която от години ежедневно се извършва в района на блока. Вечер тук се събират повече от 15 проститутки и травестити. Местата на тяхната дейност е зад блока и в подлеза. Използват ги и като тоалетна. Образува се мръсотия. Чуват се викове, крясъци. Това е психически тормоз за живеещите в района, има и деца, които ги виждат постоянно“, обясни Пламен Митев, който е организатор на протеста.

Той каза още, че жителите на блока многократно са сигнализирали полицията. Униформените служители реагирали веднага, идвали на място, но след няколко часа ситуацията се повтаряла.

„Изпратихме писмо и до кмета на общината за проблема“, каза Митев.
Директорът на общинската дирекция „Екология и транспорт“ Георги Игнатов обясни, че общината взима адекватни мерки. Районът е почистен. Тревата също е окосена. Подлезът в района се чисти два пъти седмично. „За проблема е сигнализирана областната дирекция на МВР и прокуратурата. Проверки се извършват, съставят се актове. Имам уверението, че работата на органите на реда ще продължи“, каза Игнатов.

От полицията обясниха, че постоянно се предприемат мерки, като се извършват обходи и проверки по целия булевард „България“ и то не само по сигнал. В района на жилищния блок не са установявани лица, които проституират. Засичани са такива, за които само има данни, че извършват подобна дейност, на автобусната спирка пред жилищната сграда. Оправданието им било, че изчакват градския транспорт.

От началото на годината са съставени 82 акта на лица по бул. „България“, за които има данни, че проституират, за нарушение на различни нормативни наредби – например, че не могат да представят документ за самоличност, че създават предпоставки за пътни произшествия в района, за неизпълнение на полицейски разпореждания.

/Източник – БТА/

Сподели:

Още новини от деня