В Русе се състоя публично четене на Библията на открито

В Русе се състоя публично четене на Библията на открито

На 24 май – Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, просвета и култура и на славянската книжовност, в Русе се състоя публично четене на Библията на открито. Мястото, на което бяха произнесени пасажи от Свещеното писание, е площад „Княз Александър Батенберг“, а самото събитие започнa в 14 ч.

В инициативата участваха кметът на Община Русе Пенчо Милков, зам. – кметът Златомира Стефанова, общественици, представители на социални институции и духовни лица от града. Целта е да се припомни делото на Светите братя Кирил и Методий и техните ученици, които превеждат за първи път Библията на (старо)български език.

“Има време за всяко нещо, и срок за всяка работа под небето…” На 24 май в Русе вече имаме хубава традиция да правим публично четене на Библията на открито. Припомнихме си делото на Светите братя Кирил и Методий и техните ученици, които превеждат за първи път Свещеното писание на (старо)български език, сподели кметът на Община Русе.

„Първо публично четене на Библията в Русе. За мен беше привилегия да прочета любимия си Псалм 91“, сподели г-жа Стефанова.

Програмата на събитието включваше изпълнение на всеучилищния химн „Върви, народе възродени“, както и обща молитва за благоденствието на жителите на общината.

Организатор на инициативата бе протестантската общност в града.

Сподели: