В Русе ще бъде засадена Коледна гора

В Русе ще бъде засадена Коледна гора

В Русе ще бъде засадена Коледна гора

„Коледна Гора“ e инициатива на членовете на групите “За чисти въздух и вода в Русе” и “Обществен съвет Русе”, подкрепени от Община Русе, за засаждане на Коледните Елхички след празниците на подходящи места в град Русе. Всяка година хиляди Коледни елхи могат да бъдат засаждани и да допринасят за по-чист въздух и по-зелен и релаксиращ облик на града, в който живеем.

Ние споделяме вярата и убеждението, че Коледа е символ на зараждащия се живот и всеки дом заслужава жива елха за Коледа. Много хора искат да продължат живота на Коледните дръвчета, за да не завършват Коледа в кофата за боклук, след като са получили толкова много любов и дългогодишни грижи.

Главният проблем, с който се сблъскваме е, че не знаем къде в града имаме право да засадим Коледно дръвче след празника и къде мястото и почвата са подходящи.

Община Русе иска да Ви помогне, като се включи в инициативата и Ви предостави подходящо място за засаждане на Коледни Дръвчета (Парк „Възрожденци“, ул. „Шипка“, ул. „Ради Иванов“, бул. „Гоце Делчев“, бул. „България“ – средна ивица и бул. „България“ скат и пътен възел ПВ „Липник“). Карта: https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1w6UMBXCBmDctrynrJW_58GdJZ0NUOvIW&ll=43.831305189387194%2C 25.966038850000018&z=14&fbclid=IwAR326_HWtHPDOwvHLd7443Z9q9S9N6pSzZ4GfA0Qd-9EzTUO-f_GetSJAfA

Ние, от своя страна ще добавим интерактивна карта на инициативата „Коледната Гора“ и ще Ви включим в списъка на партньорите, Вашето име, името на Вашата фирма, заведение, училище, хотел и т.н.

Идея: Можете да закачите на Вашето Дръвче например малка табелка с информация, кой и през коя година е засадил дръвчето 🙂

Община Русе представя препоръки за съхранение на живите елхи:

Зимата тепърва предстои, затова е най-добре да оставите дървото както си е в контейнера, но да го изнесете на балкона или в градината. Ако е много студено, не е нужно да го поливате, а ако времето е топло добавяйте малко вода веднъж на 2-3 седмици.

Засаждането трябва да стане веднага, след като приключат зимните студове и почвата се отпусне, но докато растението е все още в покой. При подходящи метеорологични условия (положителни температури) засаждането може да се извърши още през месец януари и най – късно през началото на април.

Очакваме да предложите, според метеорологичните условия, датата на засаждане на елхичките, и заедно да организираме засаждането, което може да стане традиционен празник на града.

ЗА КОНТАКТ:

Телефон: 082 506 693/082506 793
Имейл: ecology@gmail.com
Лице за контакт: Дилян Георгиев

Сподели:

Още новини от деня