военен клуб русе

В Русе ще бъде отбелязана 140-та годишнина от създаването на Българската армия

На 19-ти и 20-ти юли ще бъде отбелязана 140-та годишнина от създаването на Българската армия. Началото на честванията ще бъде дадено в четвъртък от 16.30 ч. във Военния клуб, където ще бъде открита изложба на Регионалния исторически музей на тема „Войните през погледа на военния кореспондент“, след което ще бъде представен филмът „По стъпките на сухопътните войски“.
На 20 юли програмата, посветена на юбилея на родната армия ще продължи с представянето на филми от поредицата „Българско военно документално кино“, съответно от 10.00 до 12.00 часа и от 14.00 до 16.00 часа. Входът за всяко от събитията е свободен.

Всеки желаещ ще може през целия ден на 20 юли напълно безплатно да разгледа и залата „Бойна слава“, намираща се в Регионалния исторически музей.

Организатори на събитието са Военно формирование 32420, Военно формирование 42520, Военното окръжие в Русе, Военният клуб, както и Регионалният съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Инициативата ще се реализира със съдействието на Областна администрация Русе и Община Русе.

Сподели:

Още новини от деня