В Русе ще се състои среща по проект „Приказки от съкровищницата на старата костенурка“

На 15 и 16 ноември, четвъртък и петък, Частната детска градина „Леонардо да Винчи“ е домакин на среща, в която ще участват организации от 7 държави, партньори по проект „Приказки от съкровищницата на старата костенурка“. Oткриването на срещата ще стане на 15 ноември от 10 часа в детската градина.

Проект „Приказки от съкровищницата на старата костенурка“ – The Old Tortoise’s Treasure Tales, Проектен № 2018-1-BG01-KA201-047836

Проектът е насочен както към обучение на деца от предучилищна възраст, така и към професионално развитие на техните учители. Целите са:
– учителите да получат познания за създаване и прилагане на интерактивни уроци;
– децата да бъдат въведени в света на икономиката и финансите чрез подходящи за възрастта им игри и новосъздадените уроци.

Участващите в проекта учители ще създадат електронна книга с уроци приказки и учебни материали на английски и 7-те езика на проекта, интерактивна книга игра и множество интерактивни игри приложими за предучилищна възраст. В създаването на продуктите ще участват всички партньори. След тестването на новосъздадените уроци и материали те ще бъдат публично достъпни за всички училища, които искат да прилагат иновативни образователни методи за най-ранна детска възраст.

Проектът с времетраене 30 месеца се финансира от Програма „Еразъм +“. Общият бюджет за 7- те партньори е 120 100 евро.

Водещ партньор: ЧДГ „Леонардо да Винчи“
Партньори:
ScoalaGimnaziala Mihai Eminescu– Romania
KnjiznicaicitaonicaGradaPreloga – Croatia
Agrupamento de Escolas de Silves– Portugal
KelmesLopselis-Darzelis „Azuoliukas“ – Lithuania
DiadrastikoEuropaikoSxoleio – Greece
Il Girotondo Coop Socialesrl – Italy

Сподели: