В Русе се проведе голямо събитие по проект "Твоят час“

В Русе се проведе голямо събитие по проект „Твоят час“

Регионалното управление на образованието – Русе организира този следобед регионален информационен ден по проект BG05M20P001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час) “ – фаза 1 по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г.

В Канев център се изявиха десетки ученици от групите по проекта от област Русе – с песни, танци, стихове и драматизации, изложба на изработени от учениците изделия, творби и презентации.

Участниците в събитието имаха възможност да покажат своите артистични умения в уъркшоп ателиетата.

Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ – Русе отново впечатли с оригиналното си представяне на 22 октомври в „Канев център“. Участието на модното училище бе в рамките на Регионален информационен ден, организиран от РУО – Русе по проект „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС) – фаза І“.

Момчетата и момичетата от клуб „Манекени“ дефилираха с колекция „Космос“ – уникална модна идея, реализирана от възпитаниците на училището. Представените облекла бяха екстравагантно съчетани със светещи инсталации, вплетени във фин шифон и безкрайност в обръчи. Сцената бе завладяна и с абстрактни облекла, изработени от фолио.

Студио „Бутикови облекла и изделия“ и ателие „Модист“ привлякоха гостите на събитието на щанда с проекти на ученици – модерни решения с вплетена артистичност. Най-впечатляващи бяха куклите, облечени с дрехи, идентични на изложени манекени.
Участниците от студио „Прическа и грим“ презентира модните есенни тенденции в коафьорството чрез прически и гримиране на място

Сподели: