В СК „Ялта“ се проведе ученическо състезание под надслов „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“

В СК „Ялта“ се проведе ученическо състезание под надслов „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“

Заместник областният управител на област Русе Валентин Колев беше сред официалните гости на ученическите състезания, които се проведоха днес в спортен комплекс „Ялта“ под надслов „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“.

Той благодари на организаторите и пожела на участниците успех в състезанията. „Скъпи ученици, помнете, че спортът е този който ще Ви помогне да сте здрави, а също ще Ви възпита да бъдете по-толерантни в живота! Спортът учи всички нас да бъдем по-дисциплинирани и да уважаваме околните!“ добави още заместник областният управител.

спорт полиция деца зала ялта усш 2

В състезанието се включиха 60 ученици, възпитаници на ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Никола Вапцаров“, СУПНЕ „Фридрих Шилер“, както и на Ученическа спортна школа – Русе.

Инициативата се организира в изпълнение на сключено споразумение между Главна дирекция „Национална полиция“ – МВР и Съюза на пивоварите в Република България за сътрудничество и взаимодействие в превантивна кампания срещу употребата на алкохол от лица под 18 годишна възраст под мотото „Спортът е по-добрия начин децата да пораснат“. Целта е популяризиране на физическото възпитание и спорта сред подрастващите и ограничаване на извършените от тях престъпления и правонарушения.

В СК „Ялта“ се проведе ученическо състезание под надслов „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“

Събитието в Русе е 12-то по ред в страната и се организира в сътрудничество между Областна дирекция на МВР – Русе, Регионалното управление на образованието, Ученическа спортна школа – Русе и с любезното съдействие на Община – Русе.

На мероприятието присъстваха още директорът на ОДМВР – Русе ст. комисар Теодор Атанасов, секретарят на Националния съвет по превенция на престъпността гл. инспектор Денислав Донков, представители на Главна дирекция „Национална полиция“, както и началникът на отдел „Управление на кризи“ в Община Русе Петко Добрев, който връчи и поздравителен адрес на организаторите от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов.

спорт полиция деца зала ялта усш

Момичетата и момчетата от русенските учебни заведения премериха сили в няколко щафетни игри. В крайното класиране отборите се подредиха по следния начин: на първо място отборът на СОУПНЕ „Фридрих Шилер“; на второ място възпитаниците на ОУ „Никола Обрентенов“; а на трето място децата от ОУ „Иван Вазов“.

Децата получиха купи, медали, грамоти и награди, осигурени от организаторите на превантивната кампания.

Във връзка с Постановление на Министерски съвет № 215/14.09.2012 г. (Обн. ДВ, бр.72 от 2012 г. и доп. бр.62 от 2013г. бр.60 от 2014г. и бр. 41 от 2015г.) е създаден Национален съвет по превенция на престъпността – консултативен орган, изпълняващ функциите по формиране и реализиране на политиката на МС по въпросите на превенция на престъпността, както и по организиране и контрол на изпълнението на действащата Национална стратегия по превенция на престъпността (2012-2020г.).

В План за изпълнение на приоритетите и постигане целите на Националния съвет по превенция на престъпността за периода 2016-2018г. е заложена мярка № 89 – „Реализиране на кампания „Спортът е по-добрия начин децата да пораснат“. Същата дейност е заложена и в Плана за действие по Националната стратегия за младежта (2010-2020), а именно: кампания за превенция на правонарушения, извършени от младежи, по приоритет 9 – „Повишаване ролята на младите хора в превенцията на престъпността“. Мярката е заложена на основание сключено споразумение между Главна дирекция „Национална полиция“ и Съюза на пивоварите в Р България за сътрудничество и взаимодействие в превантивна кампания срещу употребата на алкохол от лица под 18 годишна възраст под мотото „Спортът е по-добрия начин децата да пораснат“. Предвидено е реализиране на спортни дейности, с цел популяризиране на физическото възпитание и спорта сред подрастващите и ограничаване на извършените от тях престъпления и правонарушения.

Във тази връзка ОДМВР – Русе бе номинирана от ГДНП за домакин на спортно състезание между ученици, което да се проведе под мотото „Спортът е по-добрия начин децата да пораснат“.

Сподели: