Християни и мюсюлмани раздадоха курбани за здраве и благополучие в Сливо поле

Християни и мюсюлмани раздадоха курбани за здраве и благополучие в Сливо поле + ВИДЕО

Време за прочитане: < 1 мин.

„Като ви гледам тук заедно оставам с надеждата, че точно това е пътят, по който трябва да вървим – в трудното заедно, в радостите заедно…“ , каза днес кметът на Община Сливо поле Валентин Атанасов по време на посещението си и срещата с вярващи по обед в джамията на град Сливо поле. Религиозната служба води районният мюфтия на Русе Юджел Хюсню, а гост – имам закри службата с дуа за здраве и берекет. Предприемат се действия да не се повтарят отново трагедиите, сполетели семейства в общината през последните 2 месеца.

„На всички вас ви благодаря за това, че присъствате в храма с цел организиране на курбана по повод това, което мина, с надеждата за много здраве и успех на хората от нашата община. Ръководството на общината винаги ще се отзовава всички поводи, които касаят гражданите на нашата община“, увери кметът, който с екипа си от заместник кметове, главен секретар, председател на Общински съвет – Сливо поле Илиян Иванов и общински съветници почетоха паметта на починалите. Инициативният комитет и присъстващите в храма за изразиха надеждата си трагедиите със загиналите 3-ма млади жители на общината в катастрофата на „Сръбчето“ и починалите при задушаването в къща в Сливо поле да не бъдат последвани от нови нещастия в региона. Същите мисли сподели и множеството християни в църквата „Свети Димитър“ малко по – късно.

Там г-н Атанасов и колегите му запалиха свещи и се помолиха за здраве и добруване на жителите на общината. Молебен бе отслужен от отец Деян и духовниците от Русенската митрополия Марин и Светослав.

В края на двете събития с голямо значение за сплотяване и укрепване духа на местната общност в трудни моменти, бяха раздадени курбани.

Сподели:

Още новини от деня