В СУ ,,П. Волов" се проведоха училищни турнири по волейбол и футбол

В СУ ,,П. Волов“ се проведоха училищни турнири по волейбол и футбол

Време за прочитане: 2 мин.

В днешния ден, на територията на СУ ,,П. Волов“ се проведоха училищни турнири по волейбол и футбол, както следва, Професионалната гимназия взе участие. Участие взеха и отбори от СУ „П. Волов“ и училища от Две Могили и Павликени.

Първо се проведе надпреварата по волейбол, където нашите ученици в полуфинала срещу представителите на Павликени отстъпиха с 0:2 гейма (11-25, 10-25). В битка за 3-то място се изправиха отборите на ПГ-Бяла и СУ ,,П. Волов“ и след много равностойна игра от двата тима, спечелихме с 2:0 гейма (26-24, 25-23), което ни донесе бронза.

В турнира по футбол, отново, на нашите ученици им предстоеше да се изправят срещу Павликени, а след две попадения на Преслав Вечеславов и едно от Велико Сапунджиев, стигнаха до успех с 3:0 и място на финала. Ключово значение за развоя на срещата имаха Ивайло Вечеславов, Мартин ,,Рюдигер“ Петков, Адем Адемов и вратарят Даниел Антонов. Финалната среща бе срещу СУ ,,П. Волов“, а битката на терена бе ожесточена до последния момент. Ивайло Вечеславов откри за нашите, преди съперниковият отбор да изравни. Паритетът се запази, а всичко предстоеше да се реши на дузпи. За ПГ-Бяла дузпи отбелязаха Ивайло Вечеславов, Мартин ,,Рюдигер“ Петков, Адем Адемов и Преслав Вечеславов, който пазеше при наказателните удари и съумя да отрази два изстрела. В крайна сметка, ПГ-Бяла стигна до 1-во място в турнира на футбол след победа с 1:1 (4:3 дузпи) във финала срещу СУ ,,П. Волов“.

След двата турнира, по волейбол и футбол, ПГ – Бяла завърши на първо място по значение на отличията, след 1-во място по футбол и 3-то по волейбол.

Участваха учениците:

Преслав Вечеславов 10 б – футбол и волейбол,

Мартин Петков 10б -футбол и волейбол,

Даниел Людмилов 8а‐футбол,

Ивайло Вечеславов 12а -футбол и волейбол,

Велико Сапунджиев 11а -футбол и волейбол,

Петър Петров 11а ‐ футбол и волейбол,

Калоян Йорданов 10б ‐ волейбол,

Адем Адемов 12а ‐ футбол и волейбол,

Християн Георгиев 9а ‐ футбол.

БЛАГОДАРИМ ВИ МОМЧЕТА! Гордеем се с Вас!

Събитието отрази: Мартин Петков от 10б клас

Сподели:

Още новини от деня