В събота ще се проведат скринингови прегледи от кардиолози от СБАЛК "МЕДИКА КОР" и специалисти от отделение по лицево - челюстна хирургия на УМБАЛ "МЕДИКА РУСЕ"

В събота ще се проведат скринингови прегледи от кардиолози от СБАЛК „МЕДИКА КОР“ и специалисти от отделение по лицево – челюстна хирургия на УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“

Тази събота /28-ми май 2022 г./ ще се проведат:

– скринингови прегледи от кардиолози от СБАЛК „МЕДИКА КОР“ на пациенти с оплаквания от болка или дискомфорт в гърдите, сърцебиене, загуба на съзнание, умора, отпадналост, сънливост и задух;

– скринингови прегледи от специалисти от отделение по лицево – челюстна хирургия на УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ при пациенти, които страдат от новообразувания по лицето и шията; с проблеми на дъвкателните мускули, челюстните стави, зъби и челюстни кости; проблеми със слюнчените жлези.

За да се възползват от съботните прегледи, част от скрининговата кампания на ЛЗ „МЕДИКА“, пациентите не е необходимо да носят направление. Нужно е само предварително записване на тел.: 0700 2 0966, който ще бъде на разположение за целта в работните дни от 8:00 до 17:00 часа. Самите прегледи ще бъдат извършени на третия етаж на болницата с адрес гр. Русе, ул. „Рига“ №35.

Инициативата цели превенция и подобряване на здравето на жителите на Русенска и съседните области, тъй като своевременният преглед при специалист помага за ранната диагностика и предотвратява усложненията, които могат да настъпят в следствие на заболяванията.

Сподели: