В тонус с "Медика"

В тонус с „Медика“

Лятото вече е в своя разгар. Мечтаната почивка почти е настъпила, но с топлото време умората започва да надделява над свежото настроение. Как да стимулираме своя организъм и да тонизираме тялото си?

Доказано е, че упражнения в порядъка на 20-30 минути сутрин могат да ни заредят с енергия за целия ден. Ползата от сутрешната физическа активност е известна още от древни времена. Физзарядката, както са наричали раздвижването преди работа или училище в края на миналия век, допринася за ускоряването на метаболизма, подобрява кръвообращението и концентрацията, зарежда организма с жизнени сили.

Лечебни заведения „Медика“ стартират кампанията „В тонус с „Медика“. Инициативата цели провокиране на сутрешна физическа активност в забързаното ежедневие на русенци. С развитието на технологиите, ние все по-често пренебрегваме важната роля на движението. Започваме да водим заседнал начин на живот, който от своя страна води до редица заболявания. „Разчупването на черупката“ е свързано с излизане от зоната на комфорт и създаване на нови навици. Добър старт към здравословния начин на живот би била 30-минутна сутрешна гимнастика с плавни движения.

В продължение на една седмица пред ДКЦ-2 кинезитерапевти представиха поредица от общо укрепващи организма упражнения. Всички желаещи можеха да се възползват безплатно от тонизиращия комплекс сутрешна гимнастика от 07:30 до 08:00 часа без предварително записване.

Сподели:

Още новини от деня