Над 150 души получиха помощ в oтделение по cпешна медицина на УМБАЛ „Медика Русе“ в празничните дни

В УМБАЛ „Медика“ се лекува пациент с тежки изгаряния след инцидент с газова бутилка

61-годишен мъж със 70 % изгаряния е приет за лечение в Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Медика Русе“. Пациентът е бил докаран в Лечебното заведение вчера следобед с линейка от Кубрат. Бил е приет по спешност, а нараняванията обработени с хирургическа намеса под анестезия. Към момента пациентът е в тежко състояние, шок. Има реална опасност за живота му. Изгаряния са тежки и са по цялото тяло, уточниха от болницата.

Мъжът е пострадал след инцидент с газова бутилка, докато приготвял приготвял зимнина. От екипа на отделението по Пластично-възстановителна хирургия допълниха, че предстои да бъдат извършени допълнителни интервенции.

Това е поредният случай за последния месец на пациент приет в УМБАЛ „Медика Русе“ след инцидент с газова бутилка. Само преди дни в болницата беше докарано семейство от Габрово, пострадало по подобен начин. Тяхното лечение продължава.

От лечебното заведение отново призоваха хората да бъдат особено внимателни когато боравят с газови горелки или котлони. „Нека уредите да бъдат проверявани периодично според указанията в оторизираните за това места, за да се избегне до минимум подобни тежки инциденти“, казаха още от болницата. 

Сподели:

Още новини от деня