полиция

В хода на специализирана полицейска операция в Русе вчера са проверени 697 лица, 507 МПС, съставени са 46 акта за установяване на административни нарушения и 134 фиша

Вчера на територията на ОДМВР – Русе бе проведена поредната специализирана полицейска операция за ефективно противодействие на престъпността, опазване на обществения ред, подобряване на пътната безопасност и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони в населените места в областта. В нея участваха екипи от различни подразделения на областната дирекция, от Зоналното жандармерийско управление, а също служители от Регионална дирекция по горите – Русе и от Териториалната дирекция на „Национална агенция за приходите“ в Русе.

В хода на операцията са проверени 697 лица, 507 МПС, съставени са 46 акта за установяване на административни нарушения и 134 фиша. Издирени са 6 лица, обявени за издирване, установени са извършителите на 28 престъпления, като за срок до 24 часа по ЗМВР са задържани 9 от тях. Проверени са 18 пункта за черни и цветни метали, 15 заложни къщи, 26 автосервизи и автоморги, 14 питейни и увеселителни заведения, 30 търговски обекта. Съвместно с други органи са съставени 16 акта за установени административни нарушения и констативни протоколи. Съставени са 8 предупредителни протокола на лица, на основание чл.65 от ЗМВР. По време на операцията са образувани 4 досъдебни производства по общия ред и 6 бързи производства. Регистрирани са общо 26 заявителски материала за извършени престъпления от общ характер.

По-характерни линии на дейностите и случаи:

Екипите на районните управления в областта, извършвали съвместни проверки с представители на РДГ – Русе, са установили 9 случая на незаконно придобиване и/или съхранение на дървесина от горските фондове в различни населени места – с. Малко Враново, с. Полско Косово, с. Долна Студена, с. Тетово, гр. Сливо поле, гр. Две могили, с. Баниска.

При полицейските действия са установени извършителите на 9 различни кражби и други посегателства: 36-годишен мъж е уличен в кражба на пари от магазин на ул. Борисова в Русе; 60-годишен мъж в кражба на велосипед, който е бил заключен на пътен знак в гр. Русе; 62-годишен мъж в кражба на пари от имот в с. Мечка; две малолетни момчета на 11 и 13 г. са установени като извършители на кражба на пари от дамска чанта в магазин в Русе; 40-годишен мъж в кражба на дамска чанта, оставена без надзор на пейка в централната градска част на Русе; 68-годишна жена в кражба на чанта от магазин на бул. Липник в Русе; 37-годишен в кражба на телефон от канцелария в русенско учебно заведение, а 22-годишен в обсебване на мобилен телефон „Айфон“ от младеж в Русе; а друг русенец на 16 г. за счупването на сферично огледало в един от тунелите в подлеза на кръговото кръстовище между булевардите Цар Освободител и  Липник в Русе.

В рамките полицейските действия, служителите на ОДМВР – Русе са установили 8 случая, касаещи престъпления свързани с наркотици. Образувани са 5 бързи производства и една проверка за притежание на наркотици. Започнати са и две бързи производства срещу водачи, заловени да управляват автомобили с положителни проби за наркотици.

Планирането и провеждането на специализирани полицейски операции от служителите на ОДМВР – Русе продължава, съобразно текущите анализи на обстановката в зоната на отговорност на областната дирекция.  

Сподели: