В Художествена галерия – Русе ще се проведе концерт на Николай Иванов и Роланд Хейдрич

На 30 септември (събота) от 19.00 ч., в Художествена галерия – Русе на ул. Борисова № 39, ще се проведе концерт на Николай Иванов и Роланд Хейдрич /Роланд Хейдрич (Унгария) – електрическа китара, композиции, Николай Иванов OM (България) – клавишни, китара, вокал, композиции/. Дуото пристига след участие в Джаз фестивала в Хасково, за да поднесе на русенските зрители невероятно изживяване с музика в стил прогресив етно джаз, изпълнена сред литографиите на Марк Шагал.

Вход: 5 лв.

Николай Иванов е музикант, композитор и художник, един от пионерите на идеите за създаване на ,,Cross Culture“ музика в България. Познат е като основател на Арт Формация ОМ. След 2000 работи активно и осъществява многобройни български и интернационални проекти. Автор е на музиката на 48 филма и релизира 25 CD, издадени в Германия, Унгария, Норвегия, Франция и България.

Роланд Хейдрич, китарист и композитор, участва в различни музикални формации. Свири предимно джаз, но в стила му има влияния от класическата и народната музика, ориенталските мелодии. През последните няколко години основният му инструмент е електрическата китара. До този момент има издадени 6 албума.

Концертът се провежда в рамките на проекта на Галерията „Марк Шагал – художник без граници“, частично финансиран от Министерство на културата. Известна е връзката на Шагал с музиката, която е неизменна съставка в творчеството му. Той рисува „музиката на живота си“. Създава множество тематични платна и стенописи, работи с композитори, твори декори и костюми за опери, балети.

Сподели:

Още новини от деня