соу христо ботев русе ремонт

В 22 училища в Русенско има ремонти; гимназия ще остане затворена през новата учебна година

В 22 училища в област Русе се извършват ремонти. Едно от тях – професионалната гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“, ще остане затворено през новата учебна година заради обновяване и модернизация на сградата, като учениците ще имат занятия в друга учебна сграда, коментира пред БТА началникът на Регионалното управление на образованието /РУО/ в крайдунавския град Росица Георгиева.

Тя обясни, че дейностите в ПГИУ „Елиас Канети“ са част от проект на Министерството на образованието и науката, в който са включени общо 17 държавни професионални гимназии в България. Той се финансира по оперативна програма „Региони в растеж“. Ремонтът в русенското училище е започнал на 2 август, като крайният срок е 1 септември 2020 година. По тази причина учебният процес ще бъде преместен в друго държавно професионално училище. Ремонти през учебната година ще има в още две училища в Русе, които са част от проекта – професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия и професионалната гимназия по механотехника. Техният сграден фонд обаче е голям, като няма да се наложи преместване на учениците в други сгради. Георгиева каза, че ремонтите в останалите учебни заведения ще приключат преди началото на учебната година.

Началникът на Регионалното управление на образованието обясни, че гимназия „Христо Ботев“ в Русе, която през учебната 2018/2019 г. остана затворена заради голям ремонт по европроект, ще посрещне отново учениците си наесен.

/Източник – БТА/

сн. Архив от ремонта на гимназията „Христо Ботев“

Сподели:

Още новини от деня