Галин Григоров, Иво Пазарджиев, Искрен Веселинов и Луиза Попова са четирите номинации на ВМРО за кмет на община Русе

Галин Григоров, Иво Пазарджиев, Искрен Веселинов и Луиза Попова са четирите номинации на ВМРО за кмет на община Русе

Галин Григоров /областен управител на Русенска област/, Иво Пазарджиев /председател на групата общински съветници „Патриотите – ВМРО, Глас народен“/, Искрен Веселинов /съпредседател на парламентарната група на „Обединени патриоти“ и народен представител от коалиция „Обединени патриоти“ в 19-и МИР – Русе/ и Луиза Попова са четирите номинации след проведените събрания на общинските структури ВМРО за кмет на община Русе.

Луиза Попова е кандидат за общински съветник и през 2015 година от листата на ВМРО. Тогава тя е на девета позиция. Понастоящем тя е мениджър в русенски клон на банка, работи в банковата сфера от поне 15 години. Омъжена е с 2 деца. Тя споделя, че е изненадана от номинацията, защото няма нужния управленски опит и не участва активно в политическия живот. Тя е приела номинацията, защото има убеждението, че може да се справи с това. Г-жа Попова благодари за номинацията и изтъкна, че познава проблемите на малкия и средния бизнес в Русе. Тя ще работи за доброто на хората от позицията на обикновения гражданин, каквато и тя и нейното семейство. Надява се Русе да има достойно мястото си в икономическия и политическия живот на града. Тя ще търси подкрепа не само то ВМРО, но и от обикновените хора.

Иво Пазарджиев е на 32 години, адвокат и общински съветник в настоящия състав на Общински съвет – Русе. От доста години е в обществено – политическия живот на града. Пазарджиев сподели, че се радва на факта, че хората са забелязали активността на групата съветници, търсещи начини за решение на проблемите на града. В последните 4 години активността е била именно в посока подобряване качеството на живот в Русе, категоричен бе адвокатът. Нашата група винаги е била тази група, която търси промяната, добави той. Сподели, че в Русе има нагласа за промяна и хората я търсят. През последните години проблем е обезлюдяването на града, констатира Пазарджиев. Именно в тази посока основно ще работи кандидатът за кмет, както и за привличането на инвестиции и задържането на младите хора тук. Това голямо предизвикателство бе оценено като трудно. Той счита, че трябва да се вземат спешни мерки да преодоляване тенденцията хората да напускат Русе.

Галин Григоров направи пред медиите кратка рестроспекция на работата си досега. Той започва като техник във Винпром Русе, бил е управител на търговски дружества, търговски директор на Русе Комерс, занимавал се е и с туризъм. Преди да стане областен управител в продължение на години бе и координатор на ВМРО за областите Русе, Разград и Силистра. Г-н Григоров направи комплименти за всеки от колегите си. За него всеки един от потенциалните кандидати има възможност да се справи. Той обаче акцентира върху 2 неща, задължителни за всички. Едното е бизнесът да не бъде притискан от местната власт, а тесен кръг от фирми да не бъде толериран за сметка на всички останали.

Най – сетне е време кварталите на Русе и малките населени места да добият нормален облик с наистина добра инфраструктура, да няма повече проблеми с комуникациите, да не се търси вина у един, втори или трети, че няма справяне с комарите… С една нормална комуникация с румънската страна би могло да бъде решен този проблем…, заяви областният управител.

Ето какво каза пред журналистите Искрен Веселинов преди да отговори на въпроси, в които бяха представени различни хипотези, включително и за явяване на балотаж, за други кандидати на политически сили и пр.

Това бе съобщено по време на пресконференция днес в Русе.

Кандидатът не бе обявен днес, а ще стане ясен до края на месеца. През следващите 10 дни ще се проведат разговори с политически формации, сред които ДСБ, СДС, НФСБ, Глас народен, за издигане на обща кандидатура, съобщи Искрен Веселинов.

„ВМРО е готова да преглътне партийния си интерес и призовава всички сили, които не са участвали в управлението през последните 10 години да се отзоват на поканата за преговори“, каза народният представител.

От днес започва набиране на кандидати от т. нар. гражданска квота за 1/2 от листата на ВМРО. Самата листа ще е пълна, т. е. 51 кандидати, като надеждата на партията е за значително по – добро представяне от местните избори през 2015 година. Очакват се предложенията на русенци, които те могат да изпращат на електронната поща на местната структура на ВМРО.

Искрен Веселинов и колегите му заявиха, че целта им е промяна в управлението на града – пренасочване на приоритетите от поддържане на градинки към привличане на инвестиции, задържане и връщане на младите хора в Русе. Даден бе пример, че за последните 10 години населението на град Русе е намаляло с около 16 хил. души. Обявени бяха и данни от социологическо изследване, което показва, че 80 % от русенци искат промяна.

Сподели:

Още новини от деня