Галин Григоров избран за председател на ОблК на ВМРО-Русе

На свиканата на 4 юни 2022 г. извънредна областна конференция на ВМРО-Русе участниците избраха нов председател на Областния комитет. Това се наложи поради обстоятелството, че досегашният Искрен Веселинов, оглавявал структурата почти от самото ѝ създаване преди 25 години, бе избран през февруари т. г. на VIII Извънреден конгрес на партията за един от тримата съпредседатели на ВМРО-БНД. Присъстващите единодушно избраха за председател на ОблК на ВМРО-Русе Галин Григоров, досегашен зам.-председател на структурата. За освободенения от него пост гласовете на по-голямата част от присъстващите получи номинираната Нина Крушева. В Областния комитет на ВМРО-Русе влизат още Траян Тотев – секретар и членове Валентин Джамбазов, Румен Григоров, Стефан Барбуков и Магдалена Георгиева. В този си 7-членен състав областното ръководство ще продължи работа до изтичане на мандата и провеждане на следващата редовна Областна конференция.

Конференцията гласува и нов състав на Контролно-ревизионната комисия, в който влязоха Красимир Дончев, Николай Петров и Стамен Димитров – председател. 

Гости на събитието бяха тримата съпредседатели на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, които малко по-рано дадоха в Русе първата си съвместна пресконференция, информирайки за новите насоки, в които ще действа партията. 

Сподели: