Галин Григоров присъства на празника на Ловеч

Галин Григоров присъства на празника на Ловеч

Областният управител на област Русе Галин Григоров беше сред официалните гости на празника на Ловеч – 11-ти май.

Празничната програма започна с божествената света литургия, която се водеше от Ловчанския митрополит Гавриил и митрополит Евлогий.

В 11.00 часа пред храма „Св. св. Кирил и Методий“ се проведе военен ритуал и знамето на Община Ловеч беше издигнато от кмета Корнелия Маринова.

Двама обичани родни артисти бяха отличени по време на тържеството. С почетен медал на град Ловеч бе удостоен актьорът Йосиф Сърчаджиев. Почетното отличие му са връчва за изключителния му принос в развитието на театралното изкуство в Община Ловеч. След като получи отличието от кмета Корнелия Маринова, той си обърна към множеството на площада с думите: „Помнете, че Вие сте българи!“

С почетен медал бе удостоен и актьорът Ленко Гурков.

Почетен плакет „Св. св. Кирил и Методий“ за принос в културния живот на Ловеч получиха Общинският духов оркестър, Ловчанско читалище „Наука 1870 г.“, Народно читалище „Зорница 2010 – Нено Щрегарски“, Народно читалище „Бяла Анаста 2016 г.“, както и Фолклорен танцов ансамбъл „Магия“ при Сдружение „Танцьорите“.

Тържествената церемония на площада завърши с „Разказ за Бяла Анаста“, изпълнена от танцьорите от Народно читалище „Бяла Анаста 2016 г.“

По-късно вечерта се състоя и концерт на Георги Христов.

На празника присъстваха още народни представители, директорът на Щаба на отбраната генерал-майор Красимир Кънев, председателят на Общинския съвет Петър Цолов, посланикът на Черна гора Н. Пр. Снежана Радович, Църковна делегация от град Владимир, намиращ се в Руската федерация, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски, който доскоро беше областен управител на Ловеч, както и заместник-министрите Николай Нанков и Румен Димитров, а също и множество чуждестранни гости.

Събитието беше част от предвидената програма за срещата на областните управители, която се проведе в периода 10 – 11-ти май.

Сподели:

Още новини от деня