Областният управител Галин Григоров: Всеки от нас да прояви разбиране и да спазва наложените мерки !

Галин Григоров: Съединението Княжество България с Източна Румелия – достойно и смело дело, зад което стоят неподправените добродетели на нашите деди!

„В миналото си ние, българите, сме могли да опознаем както болката и страданието, така и радостта, а също и удовлетвореността от победата, но никога не сме позволявали да бъдем сломени! Дори в най-тежките моменти сме били заедно и с гордо вдигнати глави, защото нашите предци са знаели, че българският дух не може да бъде прекършен! Такъв е и моментът на Съединението Княжество България с Източна Румелия – достойно и смело дело, зад което стоят неподправените добродетели на нашите деди!

И наистина тези добродетели се оказаха много по-силни от безскрупулността и лицемерието на Великите сили! Така стана, че честта, доблестта и единението на народа се оказаха много по-велики от егоизма и амбициите на мнозина европейски владетели! Ето защо днес си спомняме и почитаме времената, когато сме били единни, а не когато някой се е опитвал да ни разедини!

Родната история е жива, а на нас се пада отговорността да съхраним и предадем на идните поколения принципите, водили народа и държавниците, работили за неговото добруване хилядолетия наред!

Поклон пред великия народностен акт на Съединението!

Да живее свободна, независима и демократична Майка България!“, това заяви областният управител на област Русе Галин Григоров малко преди официалната церемония в крайдунавския град по случай празника, която ще се проведе днес от 11.30 ч. пред Паметника на загиналите през Сръбско-българската война.

Сподели:

Още новини от деня