Галин Григоров участва в работна среща на областните управители

Галин Григоров участва в работна среща на областните управители

Областният управител на област Русе Галин Григоров участва в регулярна работна среща на областните управители от цялата страна, която се проведе в гр. Ловеч в периода 10 – 11-ти май тази година.

В дискусиите се включи и началникът на кабинета на министър-председателя Румяна Бъчварова.

Акцентът по време на срещата беше поставен върху основни моменти при въвеждането на стартиралата наскоро информационна система „Електронни обществени поръчки“.

Централизираната автоматизирана информационна система е изградена на модулен принцип в рамките на два етапа. Първият етап е обхванал изграждането на всички функционалности до и включително електронното подаване на оферти и автоматичното им оценяване, където е приложимо. Вторият етап покрива всички функционалности до сключване и проследяване изпълнението на договорите, в това число и осигуряване на връзка със системите за електронно разплащане.

Необходимо е да се подчертае, че към момента системата е в процес на тестване и всеки желаещ може да я пробва. След приключване на тестовия период тя ще бъде и единствения начин за участие в обществени поръчки.

Чрез посочената инвестиция се цели осъществяването на реформи и постигането на по-добро регулиране и управление, като се повиши и контрола върху публичните финанси.

Темата беше детайлно представена от изпълнителния директор на Агенцията по обществените поръчки Миглена Павлова.

Традиционно бяха разгледани и текущи въпроси, свързани с работата на администрациите, а в първия ден от събитието областните управители заедно с Мариела Кючуков от Дирекция „Правителствен протокол“ обсъдиха ролята на протокола в държавната администрация.

Сподели:

Още новини от деня