ганчо ганчев директор опера русе

Ганчо Ганчев е новият директор на Държавна опера – Русе

Вчера, замeстник-министърът на културата Румен Димитров бе в гр. Русе, където представи новоназначения директор на Държавната опера – Ганчо Ганчев. Диригентът Ганчев ще ръководи операта в Дунавската ни столица до провеждането на конкурс.

Зам.-министърът на културата се мотивира, че са сондирани различни имена и са правени множество консултации, докато се достигне до този избор.

„Гр. Русе е прочут със своята уникална атмосфера, история и култура, както и с традициите си в класическата музика. Министерството държи операта в Русе да има наистина добро управление”, аргументира се зам.-министър Румен Димитров.

„Надявам се, че от новия сезон хората ще се успокоят, ще започнат да работят нормално и да произвеждат културен продукт, какъвто Русе заслужава“, подчерта и при днешното си посещение в града зам.-министър Димитров.

Както е известно, миналата седмица зам.-министърът на културата Румен Димитров бе в града, за да установи причините за напрежението между артисти, музиканти и ръководството на института. Тогава временно изпълняващата длъжността директор на Държавната опера в Русе Гергана Георгиева подаде оставката си. (сн. Личен профил във Фейсбук)

Подобни публикации
Сподели:
ЧЕТЕТЕ ВСИЧКИ НОВИНИ В РАЗДЕЛ "НОВИНИ"