одмвр русе лого полиция мвр

Гасиха запалване в апартамент и комини в Русенско

Вчера сутринта, за времето от 07:42 до 08:15 часа, 7 служители от Първа РСПБЗН-Русе с два автомобила са реагирали на обаждане за пожар в къща на ул. Йосиф Дайнелов в Русе. При пристигане на адреса се установява, че пожар няма, а са се самозапалили натрупани сажди в коминното тяло.

Междувременно в 08:13 часа е постъпил сигнал за пожар в апартамент на ул. Илинден в Русе. Към този адрес са изпратени също служители от Първа РСПБЗН-Русе, които на място са установили, че ситуацията е като в предходния случай –  горели са сажди в  коминно тяло, заради необезопасен комин.


Също за запалени сажди в комин на къща са излизали и огнеборците от РСПБЗН – Сливо поле. Произшествието е възникнало в с. Ряхово, но до отиването на пожарникарите, стопанинът е успял да загаси запалването на саждите.


На сигнал за запалено ел. табло в магазин са реагирали служители от Първа РСПБЗН-Русе в 10:15  часа. Инцидентът е станал на ул. Черни връх. Пожарът е загасен от служители в магазина. При инцидента не е имало пострадали хора. Причината е била късо съединение.


В 14:25 часа екип от Първа РСПБЗН-Русе е пратен на сигнал за пожар в апартамент на адрес гр. Русе, жк. ,,Чародейка‘‘, бл. 213. По време на движение е получена информация от собственика, че е успял да изгаси запалването. При пристигане на място пожарникарите са установили, че заради изкипяване на олио се е бил запалил абсорбатора. Пострадали няма.


Снощи,  между 21:44 и 22:35 часа, служители от сектор „Спасителни оперативни дейности“ са посетили адрес на бул. Цар Освободител в Русе, откъдето е получен сигнал за разпилян живак от счупен термометър. Живакът е бил събран и депониран.

Сподели:

Още новини от деня