Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Русе припомни за правилата за безопасност през ловния сезон

Гасиха запалвания в административна сграда, къща и оранжерия в Русенско

За изтеклото денонощие екипите на пожарната са реагирали на три сигнала за пожари.

За времето от 14:14 до 15:10 часа служители от Първа  РСПБЗН – Русе с един автомобил са пратени на сигнала за запалено ел. табло в административна сграда на бул. Трети Март в Русе. При пристигане там, огнеборците са установили, че наемателите са успели да потушат запалването, чрез използването на пожарогасител.

Между 22:50 и 23:25 часа, екип на РСПБЗН – Сливо поле е изпратен адрес в с. Сандрово, заради съмнение за запален комин на къща. Пристигайки на място е установено, че в къщата има две печки за отопление, по една на етаж, които използват един и същ комин. Не е имало пожар, нито видимо димене, нито топлинно излъчване. Предполага се, че най-вероятно причина за лекото задимяване е станало самозапалване на сажди в комина.

Тази нощ в 04:20 часа служители от Първа  РСПБЗН са реагирали на сигнал за запалване в оранжерия на ул. Св Д. Басарбовски. Причината за инцидента се оказала късо съединение, тъй като в помещението се е ползвало подово отопление и вероятно запалването е тръгнало от термостат, който е установен разтопен. При инцидента няма пострадали, нанесени са щети.

Сподели: