Гасиха запалвания на две къщи в Русе и Кривня

Време за прочитане: < 1 мин.

През почивните дни служителите на Регионална дирекция ПБЗН – Русе са имали 19 излизания по сигнали за произшествия и инциденти. При тях няма пострадали хора. Огнеборците са реагирали на сигнали за пожари в сухи треви, в отпадъци, запалени сажди в комини, изтичане на газ, оказвали са съдействие на ЦСМП и т.н. По характерни случаи:
На 22 декември два противопожарни автомобила от Първа РСПБЗН- Русе са изпратени да гасят покрив на къща на адрес в гр. Русе – ул. Земеделска. При пристигане на място е установено, че гори малка част от покривната конструкция на къщата, намиращата се непосредствено над включващия се в комина метален димоотвод. Горенето е ликвидирано на площ около 2 кв. м. Причината е установена като – строителна неизправност.
Същия ден около 05:40 часа е съобщено за пожар в покрив на къща в с. Кривня. Там са изпратени служители от РСПБЗН-Ветово. Горяла е малка част от покривната и подпокривната конструкция на къщата. Горенето е ликвидирано на площ около 5 кв.м. Установено било, че причината е самозапалване, заради дървена греда вработена в конструкцията на коминното тяло.
На 22 декември в 22:59 часа екип от Първа РСПБЗН-Русе е посетил сигнал за изтичане на газ метан от разпределително табло. Произшествието е било в гр. Русе на ул. Бозвели 22 , в района на кръстовище с ул. Видин. При пристигане на място е установена слаба миризма на газ метан в непосредствена близост до таблото. Извършено е дежурство до пристигане на екип от газоразпределителното дружество за обезопасяване на таблото.

Сподели:

Още новини от деня