жп линия пожар иваново изгорели треви

Гасиха над 4 часа голям пожар в Ивановско тази нощ

В 18.02 часа е получено съобщение за горящи сухи треви в района преди ж.п. прелеза в село Иваново, където са изпратени служители от РСПБЗН-Две могили с един автомобил, служители от Първа РСПБЗН-Русе с три автомобила и екип на сектор „Спасителни опаративни дейности“.

Първоначалния сигнал е бил за горящи сухи треви в района, но впоследствие са се получили сигнали за ново огнище до ж.п. спирката на село Божичен. Оказало се е, че пожарът е един по протежението на ж. п. линията  и вероятно е предизвикан от преминалата непосредствено преди възникването на запалването влакова композиция. Пожарът се е развил на няколко фронта – в посока към село Иваново, преди ж.п. прелеза; в посока към село Божичен, след ж.п. прелеза и от двете страни на ж.п. линията, като е имало опасност да обхване слънчогледови ниви и лозя.

След намесата на екипите и оказано съдействие от местните земеделски фирми с техника, пожарът е бил локализиран в рамките на сухата тревна растителност около линията. Пожарникарите са работили на местопроизшествието до 22:50 часа.

сн. РусеИнфо

Сподели:

Още новини от деня