комунизма и тоталитаризма

ГЕРБ – Русе почете паметта на жертвите на комунизма и тоталитаризма

Областната структура на ГЕРБ – Русе почете паметта на репресираните от тоталитарния режим. Това се случи по обед с поднасяне на венец и цветя пред паметника на жертвите на комунизма в градинката на площад „Оборище“.

„Тук сме, за да отдадем почит на пострадалите от тоталитарния режим, по време на който ние живяха голяма част от милионите наши съграждани. Длъжни сме да пазим спомена за престъпленията на комунизма, които промениха развитието на България за около половин век и сломиха хиляди човешки надежди за по – добър живот“, споделиха общински съветници, представители на Младежи ГЕРБ – Русе, членове, симпатизанти на партията.

Денят за почит към жертвите на комунистическия режим беше отбелязан за пръв път на 1 февруари 2011 г. С решение от 19 януари 2011 г. на правителството на Бойко Борисов, Министерският съвет обявява 1 февруари за Ден на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим. Датата е знакова за българската история, защото поставя началото на кървавите репресии срещу българския народ.

Сподели:

Още новини от деня