Главният художествен ръководител на балетната трупа на Държавна опера - Русе Весела Василева: И днес ние носим пламъка и заряда на нейната работа - Г-жа Захариева е винаги с нас!

Главният художествен ръководител на балетната трупа на Държавна опера – Русе Весела Василева: И днес ние носим пламъка и заряда на нейната работа – Г-жа Захариева е винаги с нас!

“Педагог, репетитор, балетмайстор, хореограф… но Г-жа Захариева беше много повече от това!

Тя беше ЛИЧНОСТТА, в чието лице винаги срещаш подкрепа и любов. Нейната работа и отдаденост зареждаше всеки един от нас – артистите, и в най-трудните моменти ни даваше крила!

Не е лесен пътят на твореца, но тя го изтанцува по най-красивия начин!

И днес ние носим пламъка и заряда на нейната работа – Г-жа Захариева е винаги с нас!

Дълго ще помним вълнението, когато се качи на сцената след спектакъла на „Зле опазеното момиче“ – артистите от балета, бивши колеги, ученици, приятели, публика… всички ние ѝ се поклонихме с благодарност и любов, а сцената беше отрупана с цветя…

Г-жо Захариева, винаги ще бъдете с нас!”, каза с огромно вълнение в навечерието на спектакъла “Зле опазеното момиче” главният художествен ръководител на балетната трупа на Държавна опера – Русе Весела Василева.

В програмата на летния фестивал „Сцена под звездите“ с този спектакъл Държавна опера – Русе отбелязва деня на рождението на дългогодишния балетмайстор на Русенската опера Марияна Захариева!

Това бе последна й творба като хореограф и режисьор!

Очакваме ви на 11 юли, вторник, от 20.30 часа на площада пред Русенската опера, за да се насладите на един от най-старите европейски балети, достигнали до наши дни!

Билети на каса Опера и на

www.ruseopera.com

Сподели: