Гледайте на живо в петък: Хорът на Русенската опера ще пее на една сцена с един от най-горещо аплодираните съвременни тенори Андреа Бочели

Гледайте на живо в петък: Хорът на Русенската опера ще пее на една сцена с един от най-горещо аплодираните съвременни тенори Андреа Бочели

Хорът на Русенската опера ще пее на една сцена с един от най-горещо аплодираните съвременни тенори Андреа Бочели в екзотичния оазис Ал Ула в Саудитска Арабия!

Заедно с магьосника на италианските канцонети в прочутата зала „Марая“, известна като най-голямото в света огледално здание и вписана поради това в Книгата на рекордите на Гинес, ще излязат и русенските майстори на хоровото пеене!

Хорът на Русенската опера заедно с традиционните си партньори от хор „Дунавски звуци“ възнамерява да възхити елитната публика на фестивала „Зима в Тантор“!

Първата част на концерта включва класически творби и оперни фрагменти. В нея русенските хористи ще се изявят с изпълнение на две наздравици – от оперите „Травиата“ и „Селска чест“.

Втората част е посветена изключително на италианските канцонети. В нея русенския хор участва във всички изпълнения на тенора със световна слава. Финалът на концерта ще бъде поставен с един от оперните бисери – арията „Nesun Dorma“ от „Турандот“ и финала на операта от Джакомо Пучини.

“Получихме тази „бърза покана“ буквално преди две седмици и ни се наложи много скоростно да подготвим нашето участие!

За нас е не просто чест да пеем на една сцена с Андреа Бочели – приемаме това като отговорно предизвикателство, но също и като възможност да покажем отново далеч зад пределите на България силата на хоровото изкуство, една от артистичните емблеми на Русе!” – сподели преди да отпътуват с чартърен полет днес за известното Кралство в Близкия изток, диригенът Стелияна Димитрова-Хернани!

Концертът в зала „Марая“ (името на арабски означава огледало, фасадата на сградата е обшита с 9740 квадратни метра огледални панели) ще бъде на 27 януари, петък!

На този линк можете да гледате концерта на живо:

Сподели: