Големият победител на международния хоров фестивал "Черноморски звуци" - Балчик е народният хор към НУИ "Проф. Веселин Стоянов" - Русе с диригент Диян Иванов

Големият победител на международния хоров фестивал „Черноморски звуци“ – Балчик е народният хор към НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ – Русе с диригент Диян Иванов

Големият победител на международния хоров фестивал „Черноморски звуци“ – Балчик е народният хор към НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ – Русе с диригент Диян Иванов.

Журито отсъди следното:

– Награда и парична премия на Съюза на българските композитори за най-добро изпълнение на произведение от български композитор с песента „Заспала е мома“ (обр. Иван Вълев) на народния хор при НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ – Русе.

– Специална награда на Съюза на българските музикални и танцови дейци за диригентско майсторство на Диян Иванов – диригент на народния хор при НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ – Русе.

– Награда и парична премия на Българския хоров съюз за най-добре представил се български хор в рамките на фестивала на народния хор при НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ – Русе.

– Победител и носител на голямата награда „Grand Prize Winner“, позлатена статуетка „Черноморски звуци“ и парична премия на народния хор при НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ – Русе.

– Сертификат за активно участие в хорови работилници „Фолклор и съвременност“ – ръководител Ваня Монева, химн на фестивала „Sing a Song“ – ръководител Валентина Георгиева.

Няма нищо по-хубаво от това един ръководител да наблюдава неподправения изблик на емоции и щастие в състава си, разбирайки оценката на многочленното многоуважавано жури, след усилената и често на предела на силите подготовка, сподели г-н Иванов.

Искам да изкажа своята благодарност към организаторите на фестивала за брилянтната и стегната организация, която доведе до участието на над двадесет хорови състава в различни конфигурации и възрасти, от различни краища на страната и чужбина; за невероятното съдействие и условия, които създават, за да изпълним прекараното време с позитивни емоции, стремеж за усъвършенстване и създаване на нови приятелства.

Благодаря за прекрасните майсторски класове – работилници, които дадоха възможност на хоровите колективи и на диригентите им да черпят опит от доказали се капацитети в занаята.

И не на последно място, благодаря за хубавите думи, високата оценка, подкрепата и емпатията на всеки един от членовете на журито – Ваня Монева, Огнян Василев, Рада Славинска, Росица Бояджиева и Валентина Георгиева.

Благодарности и към ръководството и всички колеги от Националното училище по изкуствата – Русе.

Поздравявам и всички останали участници за постигнатите резултати, които по нищо не отстъпваха и бяха една достойна конкуренция в тази приятелска надпревара, каза още г-н Иванов.

Сподели: