Големият победител на тазгодишния панаир на учебните предприятия е от Русе

Големият победител на тазгодишния панаир на учебните предприятия е от Русе

„Знанията за предприемачеството трябва да са задължителни за всеки ученик в училищата. Обучението дава възможност за творчество и креативност. Учебно-тренировъчните фирми са местата, където може да се раждат идеи за иновации“. Това каза заместник-министър Деница Сачева на церемонията по награждаване на най-добрите учебни предприятия на XXII TF FEST – International Fair of Practice Enterprises, който се проведе в Пловдив. По думите й участието в такива фирми помага на учениците да бъдат по-добри мениджъри, служители и потребители и да разбират и анализират бизнес процесите.

Тя награди най-добрите ученически колективи. Големият победител в общото класиране е фирма „Соларис 13“ от Професионалната гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“ в Русе. Тя предлага осветителни тела, като сред иновативните им продукти са електрически крушки с камери за видеонаблюдение, с възможност за комуникация с телефон, както и такива с вградена безжична тонколона, която може да смени озвучителната инсталация в дома.

В края на церемонията заместник-министър Сачева получи сертификат за активно участие и подкрепа на учебно-тренировъчните фирми от Световния център на учебните предприятия EUROPEN-PEN International.

Сподели:

Още новини от деня