Голям парад ще се състои в Букурещ по повод националния празник на Румъния и 100 години от обединението на страната

Голям парад ще се състои в Букурещ по повод националния празник на Румъния и 100 години от обединението на страната

Близо 4000 военни и представители на Министерството на вътрешните работи, Румънската служба за информация, Службата за защита и охрана, Националната администрация на затворите, 200 различни единици военна и друга техника, 50 самолета и въртолета ще участват днес в парада в Букурещ по повод националния празник на Румъния и 100 години от обединението на страната. Началото е в 10 часа в района на Триумфалната арка в столицата. В него ще се включат и представителни военни формирования от Албания, България, Канада, Чехия, Хърватия, Естония, Франция, ФРГ, Гърция, Италия, Литва, Латвия, Полша, Португалия, Великобритания, Ирландия, Молдова, Словакия, САЩ, Турция и Украйна.

Честването ще започне с полагането на венци и цветя в 8 часа пред Паметника на незнайния воин, находящ се в Парка Карол 1. Там ще се състои и религиозна служба в памет на загиналите воини.

От 15.30 часа в град Алба Юлия също ще има военен парад с участието на близо 1600 военни и други представители на министерства и структури на сигурността в Румъния. Там ще бъдат показани 150 единици бойна и друга техника, а над бул. 1 декември 1918 година ще прелетят 23 самолета и въртолета. В Букурещ и в този град ще се произведат 21 салюта по повод празника.

Сподели: