Стотици русенци се включиха в празничното "Великденско хоро"

Голямо Великденско хоро и томбола в Русе на 5 май

На 5 май, навръх Великден, от 11 часа на пл. „Свобода“ ще се проведе традиционният празник Великденско хоро. Това е 33-тото издание на празника, организиран съвместно от община Русе и ФТТ „Найден Киров“.

На сцената пред сградата на общината ще излязат формациите на танцовия театър, ансамблите от Общинския детски център за култура и изкуство „Зорница“ и „Здравец“, а също така и ФТС „Зора“ при Общинския младежки дом. Тази година в програмата ще се включи и формация „Гайдарите“, която също ще допринесе за празничното настроение на русенци.

Освен песни, танци и музика от всички етнографски области, ще се проведат и различни игри с децата, традиционното преборване за най-здраво яйце „борец“, конкурси за най-красиво писано яйце и козунаци. Журито, което ще оценява писаните яйца в различни категории, е съставено от художниците Елена Великова и Красимира Йорданова. Победителите във всички конкурси ще получат награди от русенски фирми, осигурени от ФТТ „Найден Киров“, които ще зарадват най-много децата.

На празника ще се извие и Голямото Великденско хоро под съпровода на музикантите от танцовия театър.

Превърналата се в традиция за русенци Великденска томбола ще се проведе след края на програмата, като за нея са осигурени над 70 награди от русенски фирми, ресторанти, магазини. Сред най-апетитните са печено агне и 10 литра вино, осигурени от ресторант Good Food. Подробностите ще откриете в афиша.

Сподели: