Голямо Враново Инвест АД с диплом и златен медал за качествен и оригинален пазарен продукт от международното изложение Месомания 2021 година + ВИДЕО

Време за прочитане: < 1 мин.

Въпреки трудностите месопроизводителите от Голямо Враново Инвест АД са се представили и тази година подобаващо в продуктова серия „Местни консерви в собствен сос“, включващи „Свински зурли в собствен сос“, „Свински крачета в собствен сос“ и „Свински опашки в собствен сос“.

Този дял от родното производство се чувства пренебрегван от Аграрното министерство, в сравнение със зърнопроизводителите. Субсидиите давани за производителите на свинско месо, според тях , са крайно недостатъчни да ги задоволят. Така техните намерения да се обединят на регионален принцип се мотивират и засилват. Идеята за такова обединение със създаването на регионални кланици, както и преработващи предприятия на заготовки за задоволяване на пазара у нас, е подкрепена от чужд инвеститор от Ирландия.

Въпреки това цената на родното свинско месо се срива, което означава, че сектора работи на загуба. Докато цените на всички други местни продукти се вдигат, цените на свинското месо пада. Вижте какво каза още изпълнителният директор на Голямо Враново Инвест АД г-н Вихрен Димитров:

Сподели:

Още новини от деня