Голям интерес към изложбата, посветена на 140 години от създаването на Русенския съд

Голям интерес към изложбата, посветена на 140 години от създаването на Русенския съд

Време за прочитане: < 1 мин.

Откритата вчера изложба, подредена в централното фоайе на Съдебната палата, се радва на огромен интерес. Едва денслед началото вече са продадени повече от 30 творби,създадени от русенски ученици и студенти. Младите хора на гр. Русе бяхапоканени още през м.октомври да изработят картина, декупаж, макет или другопроизведение по тяхно виждане във връзка с честваната годишнина. Отзоваха се многомладежи и иначе строгото сиво фоайе на съда се превърна във феерия от цветове иформи.

Изключително големият брой дарители несъмнено са водени от благородната кауза, че парите им ще бъдат предоставени на „Българската Коледа“. Шестнадесетото издание на благотворителната инициатива „Българската   Коледа“ е насочена към децата с трайни увреждания. Това не е просто дарителска кампания, а нещо много повече. „Българската Коледа“  има сила, защото събужда доверие. Тя дава надежда за бъдещето ни като държава и общество, защото успява да обедини хора с различни професии, образование и социално положение около една общественозначима кауза.

 Окръжен съд – Русе отправя горещ апел към гражданите да проявят съпричастност, състрадателност, съчувствие, милосърдие, щедрост, доброта и човещина. Нека помогнем да бъдат изкупени всички творби. Нека в дарителските кутии бъдат събрани много средства за децата с тежки заболявания и за съвременна специализирана апаратура за лечението им. Нека участваме всички!

За покупка на творба и получаване на Сертификат за дарение и за въпроси се обръщайте към Светлана Енчева, служител „Връзки с обществеността“ на тел.0878405223 или 082/881332, ет.3, ст.32 на Съдебната палата.


Сподели:

Още новини от деня