Голям успех за СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ на националния кръг на Националното многоезично състезание

Време за прочитане: < 1 мин.

На 24 ноември в град Велико Търново се състоя националният кръг на Националното многоезично състезание.

Състезанието се състои от две части – слушане и писмен преразказ на текст и съчинение по тема, засегната в даден за четене текст. Текстовете за слушане и за четене са на изучавания първи чужд език, а създаването на текстовете е на изучавания втори чужд език. Класирането на учениците се извършва според резултата от показаните умения на втория чужд език, без значение от изучавания първи чужд език. Продължителността на състезанието е три часа. Провежда се в два кръга – областен и национален.

В националния кръг взеха участие 119 единадесетокласници от цялата страна. СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ беше представено от трима ученици – Цветелина Стефанова от XIa клас (езикова комбинация английски език – руски език), Мирослава Василева от XIб клас (немски език – английски език) и Мелих Дауд от XIг клас (френски език – английски език).

Изключително голям успех постигна Цветелина Стефанова, която в оспорваното състезание зае почетното първо място в своята група! Много добре също се представиха Мирослава Василева и Мелих Дауд.

Нека пожелаем на тях и на техните всеотдайни учители още по-големи успехи през Новата година!

Сподели:

Още новини от деня