Гости от Бавария посрещна зам. - кметът Страхил Карапчански

Гости от Бавария посрещна зам. – кметът Страхил Карапчански

Заместник-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански се срещна с Урзула Хайнцел – заместник-директор на дирекция „Европа и панаирно дело“ в Баварското държавно министерство на икономиката и медиите, енергетиката и технологиите и д-р Митко Василев – представител на Бавария в България и Главен управител на Германо-Българската индустриално-търговска камара.

Поводът на тяхното посещение в Русе е информационният форум „Бавария – България: бизнес възможности и перспективи“, който се проведе вчера. Г-жа Хайнцел и д-р Василев изнесоха лекции, чиито теми бяха обсъдени и на срещата с д-р Карапчански, а именно Бавария в качеството ѝ на икономически партньор и развитието на бизнес контактите с България. Д-р Карапчански заяви, че Русе, в качеството му на проспериращ европейски град, е открит към създаване на устойчиво международно сътрудничество, което да се утвърди като платформа за контакти и осъществяване на инициативи между германски и български фирми, които да открият нови възможности за успешен бизнес именно в Русе. Заместник-кметът представи още основните приоритети за развитие на града, запозна гостите с ключовите проекти, които се изпълняват и презентира сектора на информационните технологии, определяйки тази сфера като успешно развиваща се и ключова във визията на Русе да се утвърди като град на знанието и иновациите.

Г-жа Хайнцел и д-р Василев от своя страна благодариха за гостоприемството, като изразиха добри впечатления от Русе и заявиха, че осъществяването на бъдещи съвместни инициативи с Общината биха били изключително полезни.

Сподели:

Още новини от деня