Красен Кралев: Гордея се, че имам номинации за листите в родната Варна и от структурите ни в Русе

Готова е листата с кандидати за народни представители на ГЕРБ в 19-и МИР – Русе

Готова е листата с кандидати за народни представители на ГЕРБ в 19-и МИР – Русе, съобщават източници от партията. Както вече RuseInfo писа нееднократно, водач е настоящият министър на младежта и спорта Красен Кралев. На избираемите следващи места е областният координатор на партията Пламен Нунев и общинският съветник от групата на ПП ГЕРБ в Русе Алисе Муртезова.

В листата е намерил място и представител на коалиционния партньор на ГЕРБ за настоящите избори – СДС в лицето на Станимир Станчев.

Сред имената в листата са и тези на настоящите директори на ДТ „Сава Огнянов“ – Русе и Държавна опера – Русе – Орлин Дяков и Иван Кюркчиев.

Общинският съветник от групата на ПП ГЕРБ – Русе Евгени Игнатов също е в листата.

На задни позиции в листата са неизвестни за обществеността имена като директорът на ДФ „Земеделие“ – РА – Русе Анета Сачкова – Карагьозова, Георги Кръстев, общински съветник от Община Борово и др.

От листата отсъстват имената на други бивши и настоящи народни представители от партията.

Сред номинираните е бил и бившият кмет на Община Русе Пламен Стоилов, който имаше 2 успешни мандата, но също не е в листата.

Сред номинираните е бил и настоящият заместник – областен управител Свилен Иванов, който също по незнайни причини не е попаднал в 16-те имена.

В листата няма нито едно име на бивш или действащ кмет на община или населено място в региона, което със сигурност ще доведе до промяна в отрицателен план на изборния резултат на коалицията в региона.

Предстои пълното обявяване на имената след регистрацията.

Сподели: