Готов е проектът за така очакваната от русенските деца и младежи скейт площадка

Готов е проектът за така очакваната от русенските деца и младежи скейт площадка

По време на фестивала „Бързи и яростни на колелца“ за първи път бе представена визията на новата скейт площадка в Русе. Тя ще се намира в Парка на младежта, в участъка встрани от алея „Перистери“, преди алпинеума.

Заместник – кметът по „Устройство на територията“ към Община Русе Магдалина Илиева заедно с проектанта Георги Георгиев представиха проекта на новото съоръжение. Скейт площадката ще включва много и разнообразни секции, които могат да бъдат използвани от всички любители на силните изживявания.

Очаква се строителните дейности да започнат до месец. Присъстващите на фестивала имаха възможност да зададат своите въпроси относно новата придобивка и да отправят препоръки.

„Целта ни е общността най-накрая да се сдобие със свое собствено кътче в града, като същевременно съхраним тревните площи в максимална степен. Любимата ни мечка също ще бъде запазена. Съоръжението ще разполага с няколко различни секции, съгласно препоръките, които събрахме от скейтърите, и очакваме строителството да започне до месец“, добавя кметът.

Сподели: