Градското пространство се развива по модерен начин благодарение на "Оргахим" и фондация "Вижънъри"

Градското пространство се развива по модерен начин благодарение на „Оргахим“ и фондация „Вижънъри“

Русе има свой нов цветен кът под знака на „Органик“ зеленото. Паната на бул. „Ген. Скобелев“, които от години загрозяваха едно от централните места в Русе, се превърнаха в красива композиция в Цвета на 2019-та година. Преобразяването на съоръжението е дело на фондация „Вижънъри“ и „ Оргахим “, със съдействието на Община Русе.

Визуалните артисти от „Hype all night“ работиха по композицията в продължение на една седмица. Водещ акцент в художествената намеса са растения от Червената книга на България. До буквата „О“ от надписа „Органик“ – наднича дотомасиниев минзухар, до „Р“ – палешников серапиас, около „Г“ се е разположило планинско котенце. Ще видите още български ерантис, битински синчец и… една усмихната маргаритка – за настроение. „Избрахме точно тях, за да напомним на жителите на Русе красотата на защитените видове, чрез достъпно изкуство в градска среда“, казват организаторите на проекта.

Симпатичният талисман на инициативата „Да почистим България заедно“ – Зеленко Зеленков лично инспектира новата придобивка за русенци. Тази година „ Оргахим “ подкрепя кампанията, като на 14-ти септември ще се включи с доброволен труд и материали в почистването и преобразяването на България.

Ето какво споделиха днес маркетинг мениджърът на „Оргахим“ Емил Кунчев и колегата му от фондацията Михаела Драганова.

Сподели:

Още новини от деня